Mieke Wind

Natuurlijk is het wel fijn om eerst kennis te maken. Op deze pagina vertel ik wat over mezelf en zo heeft u een beeld van wie ik ben.

Ik ben Mieke Wind, 29 jaar, woon in het prachtige Noard-East Fryslân (of gewoon op z’n Hollands Noord-Oost Friesland). Ik woon hier samen met mijn vriend en dochter. Ik ben al jaren werkzaam in de paardenwereld waar ik lessen geef, een paardentaxi heb en werk met paarden met gedragsproblematiek. Ik vind het werk erg leuk om te doen en ondanks dat ik regelmatig verplicht heb moeten verhuizen is het toch altijd weer gelukt om een stabiele klantenkring op te bouwen.

Als het dan allemaal zo goed is, hoor ik u denken… waarom dan aan iets anders beginnen? Helaas is ons gezin eind 2017 getroffen door zeer slecht nieuws. Mijn vriend bleek uitgezaaide kanker te hebben en niet meer te genezen. Toch is de behandeling goed aangeslagen en terwijl ik dit zit te schrijven (in september 2019) is hij nog steeds bij ons. Maar helaas wordt hij steeds slechter, wat uiteraard te verwachten was.. en met een levensverwachting van 3 maand, naar bijna 2 jaar… We mogen niet klagen. Maar het betekent wel dat ik niet meer zo flexibel kan zijn als ik was, niet meer zoveel van huis kan gaan vanwege de zorg voor zowel hem als onze dochter.

Ons motto:
Geef pas op als er geen andere optie is.
Tot die tijd, rustig ademhalen, nadenken en doorgaan…

Het kan niet altijd serieus…
Samen koken met onze dochter…

Omdat ik, wij, ons niet zomaar uit het veld laten slaan en altijd zoeken naar oplossingen ben ik gaan nadenken wat ik dan wel kon doen. Een huismoeder.. nee dat zit niet in mij. Ik wil graag dingen doen. Het was geen gemakkelijke weg, want ik kan de paarden maar heel moeilijk opgeven en ik blijf dan ook zeker met de paarden werken, maar de realiteit is dat ik er straks alleen voor sta, met een dochter van nu bijna 3 jaar.

Life isn’t about waiting for the storm to pass…
It’s about learning how to dance in the rain…

Wat kan ik dan nog meer goed? Dat was ook geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden… Het is niet dat ik negatief ben, maar ik ben wel erg perfectionistisch als het op mezelf aan komt.. Toch kwamen er enkele dingen uit…

  • Na mijn verhuizing heb ik altijd weer een goede klantenkring op kunnen bouwen
  • Problemen bestaan niet, slechts oplossingen
  • Mensen helpen
  • Coachen, want dat doe ik immers met de paardenmensen ook
  • Analyseren
  • Perfectionistisch
  • Websites maken

Met dit lijstje in de hand ben ik nog een tijd verder gaan nadenken… en zo kwam ik tot de conclusie dat ik misschien nu, iets eerder dan verwacht, andere ondernemers moet gaan helpen. Een bedrijf opbouwen is niet gemakkelijk, veel hulp kost vaak veel geld en dan ga je het toch maar weer zelf uitzoeken. Ik hoop met mijn instelling, mijn kennis andere (kleine) ondernemers te mogen helpen.