Zelfstandige ondernemers zijn trotse, hardwerkende mensen. Mensen die goed kunnen doorzetten, vooral in hun passies. Het mooie is dat je dit kunt volhouden als je de dingen doet waar je passie ligt, de dingen die je écht leuk vind.
Bij het hebben van een bedrijf horen nu eenmaal ook klusjes die je liever niet zou doen, geen tijd voor hebt of klussen die je veel stress geven. Voordat je een bedrijf begint weet je dit misschien allemaal wel, maar denk je.. ach dat doe ik er gewoon even bij!

Veel van deze dingen zul je misschien nog niet weten, moet je gaan uitzoeken en zolang je in de opstartfase zit is dit misschien nog niet zo’n groot probleem….

Tot het moment komt dat je het drukker krijgt, je administratie af en toe wat langer blijft liggen dan eigenlijk handig is, of je e-mails langere tijd onbeantwoord blijven. 2 van de meest gemaakte fouten van ondernemers. Door het niet beantwoorden van telefoon of mail loop je ontzettend veel klanten mis. Het te laat versturen van facturen kan weer zorgen voor financiële problemen doordat de klanten waar je facturen aan verstuurd meestal niet dezelfde dag betalen.
Kun je dit voorkomen?
Natuurlijk is dit te voorkomen… Door de juiste planning, de tijd inplannen voor jezelf, voor je werk en voor je administratie behoud je de juiste balans in alle dingen die moeten gebeuren. Maar ook een ZZP’er kan niet alles alleen. Je bent maar 1 mens, ook jij hebt maar 24uur in een dag zitten en vooral… je hebt maar 1 lichaam…
Geef jezelf af en toe een beetje rust, durf uit handen te geven zodat jij je focus weer kunt zetten op wat voor jou écht belangrijk is.

Wil je graag eerst wat meer informatie? Of er gewoon eens over praten?
Bel gerust naar 06 – 11 07 07 60 of stuur een bericht

Categorieën: Algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: